Registreren    Inloggen    Forum    Zoeken    Help

Forumoverzicht » IMKERFORUM » Imkerhoek




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 33 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel:
 Bericht Geplaatst: do feb 19, 2015 0:55 
Offline

Geregistreerd: zo aug 31, 2014 22:31
Berichten: 116
Woonplaats: Lelystad
Marc,

waarom kan ik niet gewon zelf een bijlage foto plaatsen en moet het zo omslachtig

_________________
met vriendelijke groet,
Ferry Bantjes, Senior


Omhoog 
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
 Bericht Geplaatst: do feb 19, 2015 23:20 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 14, 2007 18:37
Berichten: 1314
Woonplaats: Rukkelingen-Loon
Dag Ferry. In je bericht geef je de code met verwijzing naar jouw, via web bereikbare, plaats waar je foto staat (je site bv.)
De vorm van de code, die je moet invullen, krijg je te zien als je boven je berichtvak met het pijltje op 'Img' gaat staan. Je moet natuurlijk daar jouw adresplaats ingeven.


Omhoog 
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
 Bericht Geplaatst: do feb 19, 2015 23:54 
Offline

Geregistreerd: zo aug 31, 2014 22:31
Berichten: 116
Woonplaats: Lelystad
Hoi Marc,

dat is nou juist het probleem want dat heb ik niet een bereikbaar adres.
En ik ga toch echt niet mijn pc openzetten.
Waarom niet gewoon een bijlage toevoegen?

_________________
met vriendelijke groet,
Ferry Bantjes, Senior


Omhoog 
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
 Bericht Geplaatst: vr feb 20, 2015 0:00 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di sep 10, 2013 23:47
Berichten: 129
Ferry Bantjes sr schreef:
Hoi Marc,

dat is nou juist het probleem want dat heb ik niet een bereikbaar adres.
En ik ga toch echt niet mijn pc openzetten.
Waarom niet gewoon een bijlage toevoegen?


hey ferry .Via fotobucket is het heel makkelijk al je foto's te uploaden .en dan gewoon de img link kopieren en hier plakken .is bovendien gratis . mvg


Omhoog 
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
 Bericht Geplaatst: vr feb 20, 2015 0:08 
Offline

Geregistreerd: zo aug 31, 2014 22:31
Berichten: 116
Woonplaats: Lelystad
Kan dat ook met dropbox?

_________________
met vriendelijke groet,
Ferry Bantjes, Senior


Omhoog 
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
 Bericht Geplaatst: vr feb 20, 2015 13:48 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di sep 10, 2013 23:47
Berichten: 129
Normaal wel .
Mvg


Omhoog 
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Stomwas smelter
 Bericht Geplaatst: zo feb 22, 2015 22:55 
Offline

Geregistreerd: zo aug 31, 2014 22:31
Berichten: 116
Woonplaats: Lelystad
Dit is mijn stoomwassmelter met een combi raam erin. Ik heb inmiddels wat aanpassingen gedaan en zal dat laten zien met een paar foto's.

Afbeelding
Dit was mijn eerste test met houten Apidea raampjes en houten Apidea,s.
Alles kwam er brandscoon uit.
Afbeelding
Afbeelding
Bij de volgende foto kun je zien dat de stoom inlaat hoog geplaatst is aan de korte zijkant. Ik heb dat nu veranderd naar de brede zijde en heel laag.
De hete stoom gaat omhoog en door het op de helft te plaatsen komt de stoom nu overal. Inmiddels ook de bodem geisoleerd en dat gaat ook met de rest gebeuren.
Afbeelding
Afbeelding

_________________
met vriendelijke groet,
Ferry Bantjes, Senior


Laatst bijgewerkt door Ferry Bantjes sr op wo maart 04, 2015 23:37, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog 
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
 Bericht Geplaatst: wo feb 25, 2015 0:19 
Offline

Geregistreerd: vr dec 19, 2008 0:03
Berichten: 9
Woonplaats: Oostkantons
http://youtu.be/2TNjdWc7kro

Wassmelter in aktie!
Groeten Giel,

_________________
Darum lernt die Theorie,
sonst bleibt ihr praktische Stümper euer Leben lang.
(August Freiherr von Berlepsch)


Omhoog 
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
 Bericht Geplaatst: wo feb 25, 2015 11:35 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di sep 10, 2013 23:47
Berichten: 129
Heb de mijne van de week getest .Het werd precies allemaal nogal een beetje heet .Isolatie werkte net iets te goed .Begon gewoon te smelten . :roll: En van de kast los te komen. Moet er wel bij aan toevoegen dat de ramen op een 30 min allemaal uitgesmolten waren . :lol:


Laatst bijgewerkt door nick op wo feb 25, 2015 11:38, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog 
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
 Bericht Geplaatst: wo feb 25, 2015 11:38 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 14, 2007 18:37
Berichten: 1314
Woonplaats: Rukkelingen-Loon
Ik denk dat dit filmpje duidelijk maakt wat ik in het begin bedoelde : hoe groter de wassmelter (vooral horizontaal), hoe beter je moet isoleren om de binnenkamer overal even warm te houden. De ramen zijn hier aan de achterzijde duidelijk minder uitgesmolten dan aan de kant waar de stoom binnen komt. Dat kan je dus vermijden met het warm inpakken van je kast.


Omhoog 
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
 Bericht Geplaatst: wo maart 11, 2015 0:11 
Offline

Geregistreerd: zo aug 31, 2014 22:31
Berichten: 116
Woonplaats: Lelystad
Ik heb deze week mijn stoom wassmelter geïsoleerd maar niet zo goed als Nick want die werd zo heet dat de isolatie begon te smelten dus heb nu voor deze oplossing gekozen. De bodem en de zijkanten wel maar de deksel niet.
Het gat aan de voorkant brede zijde is de stoomtoevoer, dus laag en in het midden ik verwacht omdat de warmte omhoog gaat dat de stoomverdeling nu goed is.
Zie foto's
Afbeelding
Afbeelding

Afbeelding

_________________
met vriendelijke groet,
Ferry Bantjes, Senior


Omhoog 
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
 Bericht Geplaatst: wo maart 11, 2015 14:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di sep 10, 2013 23:47
Berichten: 129
hallo ferry .
ziet er zeer goed uit .
de mijne ligt ondertussen al op het container park .
was echt totaal vernield door de hitte .
ben nu een oude slinger aan het ombouwen tot was smelter .


Omhoog 
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
 Bericht Geplaatst: wo maart 11, 2015 14:49 
Offline

Geregistreerd: zo aug 31, 2014 22:31
Berichten: 116
Woonplaats: Lelystad
Nick was die zo heet geworden dat het aluminium is gesmolten??
Ik kan me dat bijna niet voorstellen.
Heb je er nog foto's of een filmpje van gemaakt toen je aan het testen was of daarna?

_________________
met vriendelijke groet,
Ferry Bantjes, Senior


Omhoog 
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
 Bericht Geplaatst: wo maart 11, 2015 16:53 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di sep 10, 2013 23:47
Berichten: 129
hey ferry .
nee heb er niks van gefilmd of foto's van gemaakt .
de bak trok zo krom door de isolatie. en langst alle kant begon stoom uit te blazen .had geen zin om dat allemaal te repareren . dus gewoon weg gesmeten .
:D


Omhoog 
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
 Bericht Geplaatst: wo maart 11, 2015 17:07 
Offline

Geregistreerd: zo aug 31, 2014 22:31
Berichten: 116
Woonplaats: Lelystad
Hi Nick,

nou dan was hij in ieder geval wel heel goed geïsoleerd en omdat jij dat hier gemeld had heb ik dus voor een gedeeltelijke isolatie gekozen.
Want anders had ik het net zo gedaan als jij.
Dus nog bedankt voor het melden ;-)

_________________
met vriendelijke groet,
Ferry Bantjes, Senior


Omhoog 
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 33 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende

Forumoverzicht » IMKERFORUM » Imkerhoek


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

 
 

 
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
phpBB.nl Vertaling