Imkerij 'De Bieenkorf' 

GEZAMELIJKE AANKOOP PHACELIA ZAAD - 2010

VOORWAARDEN

GRATIS ZAAD GRONDEN

FOTO'S - PHACELIA BEZOEKERS

BESTELLING

CONTACT

Help de bijen, ze zullen je belonen !

De bijensterfte is al jaren een teken aan de wand dat er wat schort met ons milieu. Deze zuiver vegetarische diertjes, die enkel leven van nectar en stuifmeel uit bloemen, kunnen de laatste decennia op vele plaatsen niet meer de nodige vitaliteit opbouwen die zo broodnodig is om te overleven. Een uitgebreid aanbod aan gevarieerd en kwalitatief stuifmeel is de basis voor een goede ziektebestendige ontwikkeling. Vitale winterbijen zijn van levensbelang voor een volk dat de volgende lente moet halen. De warmere najaren zorgen ervoor dat deze steeds later geboren worden, in de maanden september en oktober. De natuur heeft dan buiten wat klimop nog weinig te bieden. De bijen kunnen tegenwoordig zelfs beter overleven in steden dan in de natuur of op het platteland omdat ze daar dikwijls nog kunnen profiteren van de late bloeiers in siertuinen en parken. Kortom, het is hoog tijd dat we er met zijn allen wat aan doen. In de eerste plaats de bijenbonden en de imkerverenigingen, zij kunnen de functie van verdeler op zich nemen naar de imkers toe, maar ook naar iedereen die een braakliggend stukje grond of een hoekje in de tuin heeft waar hij wat mee kan doen, een bouwgrond die nog niet dadelijk bebouwd wordt, de grond rond een nieuwe woning die best eerst wat verbeterd wordt. Verder zijn er mooie perspectieven voor landbouwers die een groenbemester op hun velden willen zaaien of milieubewuste gemeentebesturen, verenigingen of firma's. 

Phacelia
is hiervoor één van de meest geschikte planten, de mooie bloem, zijn eigenschap als verdringer van andere kruiden en zijn uitstekende kwaliteit als groenbemester en grondverbeteraar zal iedereen waarderen, niet in het minst alle bijen-, vlinder-, vliegen-, kever- en hommelsoorten die zullen zorgen voor een adembenemend schouwspel. Door de gezamenlijke aankoop van landbouwers voor hun najaars groenbemesting op de velden is de prijs gezakt naar 5 €/kg. 

Gele Mosterd is de meest bekende en toegepaste groenbemester in de landbouw. Bestelling van dit zaad is ook mogelijk. Prijs : 1.85€/kg, die ook nog mee kan zakken met de bestelde hoeveelheid.

 
Bestellingen : enkel per 20 kg zak voor phacelia, per 25 kg zak voor mosterd, wie kleinere hoeveelheden wil kan bestellen bij de verdeelpunten hieronder - Uiterste besteldatum : 15/06/2010.

ZAADLEVERANCIERS

die zich geroepen voelen om mee te doen en nog een lagere prijs kunnen aanbieden, gelieve dringend contact op te nemen.

VOOR WIE KLEINERE HOEVEELHEDEN WIL BESTELLEN :

kan dat in plaatselijke verdeelpunten waar het zaad ook kan worden afgehaald, tot vandaag : Limburg - Vlaams-Brabant - Antwerpen - O. Vlaanderen - W. Vlaanderen - Ndl. Limburg - Ndl. Noord-Brabant - Ndl. Zeeland - Ndl. Utrecht - Ndl. Z-Holland

Wie graag de verdeling op zich wil nemen kan ons contacteren, afspraken kunnen dan gemaakt worden om dat samen te laten vallen met eventuele evenementen, opendeurdagen enz. Voor imkerverenigingen een gelegenheid om gelijktijdig de bij dichter bij de mensen te brengen.

VERTEL HET VERDER

het niet winstgevend karakter van deze actie laat het niet toe een degelijke publiciteit  hierrond op te zetten, draagt daarom de boodschap zo veel mogelijk verder a.u.b.

© Copyrights 2010 - Bieenkorf - bemerkingen : mail